Wykonanie
Póki co smak piernikowy nie opuszcza mnie na chwile. Za to dodaje ciastu przyjemny smaczek. Ciasto wyszło mięciutkie i pachnące :). Ciasto po upieczeniu można posypać
cukrem pudrem. Ja za to wcinałam go z
serkiem waniliowym na drugie śniadanie.


Składniki:4
jajka4 łyżki
wody1/3 szklanki
cukrułyżka
przyprawy do piernikaszklanka
mąki1.5 łyżeczki
proszku do pieczeniabananWykonanie:Piekarnik nastawić na 180 stopni.
Jajka zmiksować z
wodą, dodać
cukier i chwilę miksować. Następnie dodać
mąkę (partiami) i zmiksować wszystko razem, aby uzyskać jednolitą konsystencje.Ciasto przelewać do foremek, jakie każdy chce ja miałam różne małe więc, miałam różne ciacha.
Banana pokroić w plasterki i nakładać do
ciastek. Po kilka plasterków.Małe porcje (rozdzielone na foremki) piec 30 minut.A jeżeli jest jedna np. keksówka to 40-45 minut.Smacznego

