Wykonanie
Kakaowy spódSkładniki:-2
jajka-2 szklanki
mąki-1 szklanka
cukru-1/2 szklanki
oleju-2 łyżki
kakao-1 łyżeczka
sody-2 łyżeczki
proszku do pieczenia-1/2 szklanki
mleka-1
olejek waniliowySposób przygotowania:Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną
bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.Składniki:-
budyń śmietankowy-2 szklanki
mleka-2 łyżki
cukru-1 szklanka
mleka kokosowego (w ostateczności może być zwykłe
mleko)-
masło-1/5 szklanki wiórek
kokosowychSposób przygotowania:
Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu a następnie odstawiamy do schłodzenia.
Mleko kokosowe podgrzewamy na malutkim ogniu a następnie wsypujemy
wiórki kokosowe. Gotujemy aż wiórki wchłoną
mleko i odstawiamy do schłodzenia. Następnie
budyń i masę
kokosową łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na koniec dodajemy
masło i miksujemy jeszcze przez chwileczkę. Masę wykładamy na zimny
biszkopt i wkładamy do lodówki.PolewaSkładniki:-4 łyżki
cukru-2 łyżki kwaśnej
śmietany-3 łyżki
kakao-60 gram
masła-1 łyżeczka
żelatynySposób przygotowania:
Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej
wody i mieszać do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować w garnku. Dodać
żelatynę do reszty i dobrze wymieszać. Polewę należy lekko przestudzić a gdy zacznie zastygać polać nią ciasto.Całość najlepiej pozostawić w lodówce na całą noc.Smacznego! :)A.