Wykonanie
5
jajek1 szklanka
cukru2 szklanki
mąki1 szklanka
oleju2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 budynie
owocowe lub inne +2 łyżki
mąki pszennejowoce np.
jagodyBudynie ugotować zgodnie z przepisem, dodatkowo dodać łyżkę
mąkę. Następnie
budyń wylać na tackę wielkości blachy i odstawić do lodówki do wystudzenia.
Białka ubić z
cukrem, dodać
żółtka, odłożyć mikser i delikatnie mieszając dodawać
mąkę, proszek i
olej.Ciasto wylać na średnią blachę, na to wyłożyć
budyń, najlepiej w ten sposób, że zimny
budyń z tacki kroimy na kwadraty i nakładamy na ciasto. Na
budyń wykładamy
owoce. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez 35-40 minut. Dla kontrastu po upieczeniu lub przed, na ciasto można włożyć kilka
owoców innego koloru, ja miałam
porzeczki.