ßßß


Składniki:1 opakowanie lodowych sałat1 pieczona pierś kacza1 marchewka1 cebula2 łyżki suszonych wiśniDressing:6 łyżek oleju lnianego2 ząbki czosnku- użyłam 1/2 łyżeczki koncentratu czosnkowego1 łyżka sosu sojowego1 łyżka miodu1 łyżka soku z cytrynyŚwieżo zmielony czarny pieprzSól morska do smakuSposób wykonania:Pieczone piersi kacze, pokroić na niezbyt grube plastry, u mnie bez skóry.Marchewkę obrać umyć pokroić w cieniutkie grube paski, cebulę w piórka.W salaterce ułożyć miks sałat, dodać pokrojone warzywa, oraz mięso, posypać suszonymi wiśniami, wymieszać.Dressing:Olej lniany wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, lub koncentratem czosnkowym dodać sok z cytryny, miód, oraz sos sojowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, całością dressingu polać sałatkę , wymieszać przed podaniem.Można ją również posypać ziarnami sezamu uprażonymi na suchej patelni.Smacznego!Zachęcam do zapoznania się z asortymentem zdrowych koncentratów, bez konserwantów,Proeco Polska znajdą one szerokie zastosowanie do zup, mięs, sałatek, marynat itp.