Wykonanie
Prosta
sałatka z
miksem sałat, pieczonym
filetem z kaczki, suszonymi
wiśniami i dość
ostrym dressingiem
czosnkowym z dodatkiem naturalnego
czosnkowego koncentratu bez konserwantów od Proeco Polska całość komponuje się idealnie. Polecam.
Składniki:1 opakowanie
lodowych sałat1 pieczona pierś kacza1
marchewka1
cebula2 łyżki suszonych
wiśniDressing:6 łyżek
oleju lnianego2 ząbki
czosnku- użyłam 1/2 łyżeczki koncentratu
czosnkowego1 łyżka
sosu sojowego1 łyżka
miodu1 łyżka
soku z cytrynyŚwieżo zmielony
czarny pieprzSól morska do smakuSposób wykonania:Pieczone piersi kacze, pokroić na niezbyt grube plastry, u mnie bez skóry.
Marchewkę obrać umyć pokroić w cieniutkie grube paski,
cebulę w piórka.W salaterce ułożyć
miks sałat, dodać pokrojone warzywa, oraz
mięso, posypać suszonymi
wiśniami, wymieszać.Dressing:
Olej lniany wymieszać z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem, lub koncentratem
czosnkowym dodać
sok z cytryny,
miód, oraz
sos sojowy, doprawić do smaku
solą i
pieprzem, całością dressingu polać
sałatkę , wymieszać przed podaniem.Można ją również posypać ziarnami
sezamu uprażonymi na suchej patelni.Smacznego!Zachęcam do zapoznania się z asortymentem zdrowych koncentratów, bez konserwantów,Proeco Polska znajdą one szerokie zastosowanie do zup,
mięs, sałatek, marynat itp.