Wykonanie
« Powrót  
Bulion grzybowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
natka pietruszki według uznania
żółtka 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
bulion 2 łyżek stołowych
maślak żółty 250 gramówklejówka kleista 250 gramówWykonanie:
Grzyby pokroić na połówki, ewentualnie ćwiartki i ugotować w
trzech szklankach
wody. Wyjąć. W wywarze rozpuścić
bulion i ponownie włożyć
grzyby. Przyprawić
solą i
pieprzem. Na każdy talerz wybić po jednym
żółtku i zalać
bulionem. Podawać z posiekaną
pietruszką.Potrawy z
GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: