ßßß
Składniki:2 dojrzałe awokado1 puszka tuńczyka w zalewie własnejok. 10 zielonych oliweksok z 1/2 cytryny1 łyżka oliwy z oliwek1/2 łyżeczki pieprzuszczypta solipęczek szczypiorku1/2 pęczka koperku1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestki i obrać połówki. Rozgnieść widelcem w miseczce. Z tuńczyka odlać sos i dodać rybkę do awokado, jeszcze lekko razem rozgniatać.2. Posiekać szczypiorek i koperek. Oliwki pokroić w plasterki. Dodać do masy z awokado i tuńczyka. Połączyć całość delikatnie z oliwą, sokiem z cytryny i przyprawami.3. Podawać jako dodatek do kanapek. Pasta najlepiej smakuje świeżo po zrobieniu.Jutro o 19:00 zapraszam na niemiecką sałatkę ziemniaczaną.Przepis dodaję do akcji Niskokaloryczny styczeń: