Wykonanie
Zdecydowanie za mało jest u mnie propozycji
śniadaniowych. A tak kiedyś obiecywałam … Wstyd… Pełnia wiosny to idealna
pora, aby to zmienić. Ostatnio udało mi się w końcu dostać pęczek
szparagów i to zielonych! Od razu wiedziałam co z nimi zrobię 😉
Składniki na 2 osoby:1/2 pęczka
szparagów zielonych2
jajkakilka
pomidorków koktajlowych
pieczywosól1.
Szparagi zblanszowałam w pozycji stojącej w wysokim garnuszku. Wystarczą 2 minuty gotowania.2.
Jajka gotowałam 1 minutę od momentu, gdy
woda zaczęła się gotować. Zalałam zimną
wodą, aby nie zagotowały się bardziej.3. Na talerzach ułożyłam
szparagi, połówki
pomidorków, kromki
chleba i po jednym
jajku.
4. Do tego zestawu idealnie pasuje
kawa zbożowa z
mlekiem.Smacznego!