Wykonanie
Pyszne sycące śniadanko, takie czasem udaje mi, się czasem zjeść:). Do gotowych
jajek dodaję pokrojone
pomidorki, nie smażę ich razem z jakami, lubię gdy delikatnie "chrupią" podczas jedzenia.
![](/Data/Images/mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com\2012_slash_08_slash_jajecznica-z-pomidorkami-koktajlowymi/l/-2091755675.jpg)
Składniki:(na porcję)3
jajkakilka
pomidorków koktajlowychszczypta
soliłyżka
masła1/4 pęczka
szczypiorku (opcjonalnie)
![](/Data/Images/mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com\2012_slash_08_slash_jajecznica-z-pomidorkami-koktajlowymi/l/-697581579.jpg)
Wykonanie:
Jajka sparzyć wrzątkiem.Sparzone wbić do miski.Rózgą chwile ubijać, posolić.Pokroić
pomidorki w ćwiartki.Jeśli dodajecie
szczypior - posiekać.Na rozgrzaną patelnię dać łyżkę
masła.Smażyć ciągle mieszając
jaja, do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.Przełożyć na talerz, ułożyć na jajecznicy
pomidorki, dodać posiekany
szczypior.Podawać z
pieczywem lub grzankami.