Wykonanie

Pożywne kwiatki na śniadanie?Jak najbardziej.
Twarogowekwaśnej
śmietany zapewnią porcjęsolidnej energii na cały dzień.250 g półtłustego
twarogu (u mnietrzykrotnie mielony), jedna duża
marchew, 2
jajka, szklanka
mąkipszennej, grudka
drożdży, płaskałyżeczka
cukru, szczypta
soli.
Drożdże zasypałam
cukrem, odstawiłamdo wyrośnięcia.
Marchewkę obrałam i starłam na najmniejszych oczkach tarki.Wymieszałam z
żółtkami i
twarogiem, wlałam
drożdże, wsypałam przesianą
mąkę i
sól.
Białka ubiłam na sztywną pianę, delikatnie połączyłam z
twarogową masą.Przykryłam ściereczką, odstawiłam na 10 minut.Smażyłam na średnio rozgrzanym
oleju na niedużym ogniu. Kształt kwiatkówuzyskałam stosując metalowe obręcze do
jajek.Bardzo smacznie polecam :)