Wykonanie

Witam serdecznie po dwóchtygodniach nieobecności.Techniczna awaria odeszła w niepamięć.
Mogę z radością,entuzjazmem i nieustanną pasjąwrócić do codziennego blogowania :)W pierwszych godzinach weekenduzapraszam na smakowitą zakąskę.Mocno
czosnkowe śledzie z dużąilością
koperku,
musztardą pieprzową,a także rozkoszną nutką kandyzowanego
imbiru zachwycą wszystkich miłośnikówtych niepozornych rybek.6 filetów
matiasów, 4-5 ząbków
czosnku, duży pęczek
koperku, 2 łyżki
musztardy pieprzowej,sok z połowy
cytryny, garstka kandyzowanego
imbiru,
oliwa.
Śledzie moczyłam w
mleku przez godzinę po czym dokładnie osuszyłam papierowymiręcznikami. Posmarowałam
musztardą i pokroiłam w nieduże, ukośne kawałki.
Koperek umyłam, osuszyłam, posiekałam.
Czosnek obrałam, pokroiłam w cienkie plasterki.W salaterce układałam warstwami:
czosnek,
koperek,
śledzie i
imbir. Skrapiałam
sokiem z
cytryny, polewałam
oliwą. Przykryłam szczelnie folią spożywczą, wstawiłam na dwie dobydo lodówki. Podałam w zmrożonych połówkach
cytryn, przybrałam gałązkami
koperku.Bardzo smacznie polecam :)