ßßß Cookit - przepis na Rybka w musztardzie francuskiej.

Rybka w musztardzie francuskiej.

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI: na 4 porcje:
2 filety z miruny (u mnie mrożone) lub innej ryby o zwartym mięsie np. dorsz
musztarda francuska ok. 0,5 słoiczka
kilka gałązek koperku
cytryna
sól, pieprz, garam masala do ryb
1 łyżka oliwy
WYKONANIE:
Każdy filet dzielimy na 2 porcje. Rybę za pomocą ręcznika papierowego dokładnie suszymy i każdy kawałek układamy na większym kawałku folii (musi być jej tyle, żeby można było zrobić później paczuszki) delikatnie posmarowanej oliwą.
Rybę z dwóch stron posypujemy przyprawami. Górną część ryby smarujemy musztardą francuską.
Na wierzch kładziemy gałązkę koperku i plasterki cytryny.
Tak przygotowane kawałki ryby zawijamy dość szczelnie w paczuszki. Pieczemy ok. 25 min. w temp. 180`C. 10 min. przed końcem pieczenia za pomocą noża robimy kilka nacięć w każdej paczuszce. Smacznego!
Źródło:http://dolcesaltato.blogspot.com/2015/03/rybka-w-musztardzie-francuskiej.html