Wykonanie
Chrupkie pszenno-
drożdżowepłatki to japońska wersja
bułki tartej.Do panierowania
mięs, ryb,
krewetek,warzyw i wszelkich innych rzeczy.Jest doskonała - wprowadzam ją na stałe do mojej kuchni.Panko można zdobyć w sklepach z orientalną żywnością.Wczoraj przygotowałam paluszki
z piersi kurczaka. Były wspaniałe :)Lekkie, chrupiące i soczyste.2
piersi kurczaka bez skóry, 2 ząbki
czosnku,
sól,
papryka słodka, biały
pieprz, 2 łyżki
soku z cytryny, chlust
oliwy,
jajko,
mąka, panierka Panko.
Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w cienkie paski.
Oliwę wymieszałam z
sokiem z
cytryny,
solą,
pieprzem,
papryką i pokrojonym drobno
czosnkiem.Marynatą zalałam
mięso, wstawiłam na noc do lodówki.Piersi obtaczałam w
mące, rozmąconym
jajku i w płatkach japońskiej panierki.Smażyłam w średnio głębokim tłuszczu.Paluszki zachowały chrupkość nawet po 3-4 godzinach od wystygnięcia.Bardzo smacznie polecam :)