Wykonanie

Bómbómki, niezwykle pyszne
cukierki prezentowałam już kilka
razy. Do złudzenia przypominają
krówki. Są bardzo słodkie i piękniepachną. Składają się z
trzech składników i choć proces ich gotowania trwa bliskogodzinę, warto się poświęcić.2 szklanki
cukru, łyżka
masła,szklanka słodkiej
śmietanki 18%.W garnku roztopiłam
masło, wsypałam
cukier, wymieszałam drewnianą łyżką i od razuwlałam
śmietanę, by nie doprowadzićdo zbrązowienia
cukru.Gotowałam na średnim ogniu ponad 45 minut cały czas mieszając. Masa nieustanniewrzała i stopniowo gęstniała przybierając konsystencję gumy.Silikonowe foremki w kształcie
truskawek posmarowałam
olejem, wypełniłam gorącymi
cukierkami, odstawiłam do wystygnięcia.Bardzo smacznie polecam :)Zachęcam też do zobaczenia:Bómbómki z dekla krucheBómbómki z dekla z
makiemoraz Kociewskie bómbómki z dekla