Wykonanie

Bardzo słodkie cukiereczkito wspaniały dodatek doświątecznej
kawki lub
herbaty.Są proste w przygotowaniu i z pewnością zachwycą każdego.
Trufelki przechowuję w lodówce w szczelnie zamkniętym pudełku.30 dag
masła, szklanka
cukru,szklanka słodkiej
śmietanki 18%,45-50 dag
mleka w proszku,szklanka
orzechów włoskich,szklanka
orzechów laskowych,pół szklanki kandyzowanej skórkipomarańczowej, pół szklankikandyzowanej
skórki cytrynowej,pół szklanki pokrojonych drobno
rodzynków z zalewy rumowej, 5 łyżek
rumu.
Masło,
cukier i
śmietankę włożyłam do garnka, postawiłam na najmniejszympłomieniu ognia, podgrzewałam mieszając od czasu do czasu.Po roztopieniu
masła gotowałam około 10 minut po czym odstawiłamdo lekkiego wystygnięcia. Stopniowo zaczęłam dodawać
mleko w proszkumieszając mikserem, by nie powstały grudki. Do gładkiej, jedwabistej masywsypałam
orzechy i pozostałe
bakalie, wlałam
rum.Wymieszałam wszystko drewnianą łyżką i wstawiłam na noc do lodówki.Rano uformowałam kuleczki, obtoczyłam w
kokosowych wiórkach.Bardzo smacznie polecam.