Wykonanie
Piękną jesień mamy tego lata :PNa pogodę nie mam wpływu,ale nawet ciemne chmury,deszcz, wiatr i zimno nie zepsująmego nastroju.W domowych warunkachpo raz kolejny stworzyliśmynamiastkę grilla.Pieczone
młode ziemniaczkiowinięte cienkim plasterkiem
boczku, serwowane z różnegorodzaju
sałatami,
pomidoramiprosto z krzaczka i małosolnymi
ogórkami. Jedzonko przepyszne i satysfakcjonujące.Kilkanaście
młodych w miarę równych
ziemniaków umyłam i zeskrobałam skórkę. Gotowałam we wrzącej, osolonej wodzieprzez 8-10 minut, odcedziłam, wystudziłam.Każdy
ziemniak owinęłam cienkim plastrem
wędzonego boczku,posypałam świeżo utłuczonym
pieprzem i
rozmarynem.Piekłam 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 195°C.Bardzo smacznie polecam :)