ßßß
Piękną jesień mamy tego lata :PNa pogodę nie mam wpływu,ale nawet ciemne chmury,deszcz, wiatr i zimno nie zepsująmego nastroju.W domowych warunkachpo raz kolejny stworzyliśmynamiastkę grilla.Pieczone młode ziemniaczkiowinięte cienkim plasterkiemboczku, serwowane z różnegorodzaju sałatami, pomidoramiprosto z krzaczka i małosolnymi ogórkami. Jedzonko przepyszne i satysfakcjonujące.Kilkanaście młodych w miarę równych ziemniaków umyłam i zeskrobałam skórkę. Gotowałam we wrzącej, osolonej wodzieprzez 8-10 minut, odcedziłam, wystudziłam.Każdy ziemniak owinęłam cienkim plastrem wędzonego boczku,posypałam świeżo utłuczonym pieprzem i rozmarynem.Piekłam 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 195°C.Bardzo smacznie polecam :)