Zdrowa przekąska z lekkimposmakiem czosnkujest idealna na niedzielne,wietrzne popołudnie.Pasuje też do kiełbasek,boczku czy karkówki z grilla.Składniki w niej zawarteprzyjemnie chrupią w ustacha wiosenne słońce zachęcado rozkoszowania się posiłkiem na łonie natury.Do kostki 200 g półtłustegotwarogu dodałam jeden przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku,cztery obrane z włókien i pokrojone w kostkę łodygi selera naciowego,dwie łyżki płatków migdałowych, jogurt naturalny oraz sól i biały pieprz do smaku. Wymieszałam. Cykorię umyłam, osuszyłam,rozdzieliłam listki. Skropiłam je sokiem z cytryny i wypełniłamtwarożkową masą. Ozdobiłam paskami marynowanej papryki i migdałowymi płatkami.Półmisek przybrałam karbowaną sałatą i koktajlowymi pomidorkami.Posypałam posiekanym koperkiem.Smacznego :)