ßßß
Makaron zawsze wprawia nas w doskonały nastrój.Kolorowe, gorące świderkipachnące oliwą, z chrupiącymboczkiem i świeżym, schłodzonymtwarogiem - rewelacja.Całe danie wieńczy szczypiorek,który swym intensywnym aromatemdaje nadzieję, że wiosna niebawemzaszczyci nas swoją obecnością :)Potrawa jest bardzo prosta,błyskawiczna w wykonaniu, sycąca i miła dla oka. Kolorowy makaron fusilli ugotowałam al dente.Wzięłam pół paczki, czyli około 250 g.300 g świeżego boczku pokroiłam w plastry, a potem w niezbyt grube paski.Smażyłam na patelni z obu stron, aż powstały chrupiące szpyrki.Makaron odcedziłam i jeszcze gorący wsypałam na patelnię z boczkiem.Chwilę smażyłam, mieszając. Doprawiłam białym pieprzem i bazylią.Wyłożyłam do miseczek. Na każdą porcję pokruszyłam niecobiałego, tłustego twarogu. Posypałam szczypiorkiem, skropiłam oliwą.Smacznego :)