Wykonanie
Makaron zawsze wprawia nas w doskonały nastrój.Kolorowe, gorące świderkipachnące
oliwą, z chrupiącym
boczkiem i świeżym, schłodzonym
twarogiem - rewelacja.Całe danie wieńczy
szczypiorek,który swym intensywnym aromatem
daje nadzieję, że wiosna niebawemzaszczyci nas swoją obecnością :)Potrawa jest bardzo prosta,błyskawiczna w wykonaniu, sycąca i miła dla oka.
Kolorowy makaron fusilli ugotowałam al dente.Wzięłam pół paczki, czyli około 250 g.300 g
świeżego boczku pokroiłam w plastry, a
potem w niezbyt grube paski.Smażyłam na patelni z obu stron, aż powstały chrupiące szpyrki.
Makaron odcedziłam i jeszcze gorący wsypałam na patelnię z
boczkiem.Chwilę smażyłam, mieszając. Doprawiłam
białym pieprzem i
bazylią.Wyłożyłam do miseczek. Na każdą porcję pokruszyłam niecobiałego, tłustego
twarogu. Posypałam
szczypiorkiem,
skropiłam oliwą.Smacznego :)