Wykonanie
Bardzo fajna przekąska z
jajek i
szynki,idealna na śniadanie,do zupy lub przystawkę.Wykonanie bardzo szybkie a efekt rewelacyjny.

SKŁADNIKI :6
jajek6 plastrów okrągłej
szynkioliwa do wysmarowanie foremek3 plastry
boczku,pokrojone w drobną kostkę
sól do smaku
szczypiorek do posypaniaPRZYGOTOWANIE :Za pomocą pędzelka smarujemy
oliwą formy na muffiny z 6 wgłębieniami.Wewnątrz formy układamy po 1 plasterku
szynki,tak aby przykrywał on dno oraz boki foremki (ja użyłam na każdą formę po dwa małe plastry
szynki ).Do naszych foremek wyłożonych
szynką wbijamy po jednym
jajku,wierzch
jajek posypujemy
boczkiem,lekko solimy do smaku.Zapiekamy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.Upieczone
jajka przekładamy na talerz,posypujemy
szczypiorkiem.Smacznego.
