Wykonanie
Serniczki na pikatnie :) To wersja sniadania wielkanocnego ze Szwabii :)

Ciasto:150 g
maki1 lyzeczka
musztardysol,
pieprz100 g
maslaNadzienie:2lyzki suszonego
tymianku lub 4 posiekane
lodygi swiezego125 ml
mleka3
jajka250 g kremowego
serka koziego z
ziolamimiodsol,
pieprzZ podanych skladnikow zagniesc ciasto. Schlocdzic w lodowce przez pol godziny.
Ciastem wylepic 6 foremek do mini tart o srednicy 12 cm. Podpiec w piekarniku w temperaturze 200°C ok. 10 minut. Wylozyc na podpieczone
spody serek.
Jajka ubic z
mlekiem, doprawic do smaku
sola i
pieprzem. Zalac
serek w foremkach. Posypac suszonym tymiankiemPiec kolejne 20 minut. Podawac z
salata, skropione plynnym
miodem.