Nudne są te same obiady w kółko i w kółko … dlatego polecam moje kolejne makaronowe szaleństwo. Lubię szybkie obiady i ten właśnie do takich należy. Wszystko razem wymieszane daje eksplozję smaków. Szpinak wcale nie musi być nudny i mdły.Składniki:opakowanie mrożonego, rozdrobnionego szpinaku2 małe cebule1 serek topiony, śmietankowy5 łyżek jogurtu naturalnegokostka rosołowa, drobiowaolej i odrobina masła250 g makaronuświeżo zmielony pieprzPrzygotowanie:Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać szpinak. Mieszać wszystko razem do momentu rozmrożenia się całkowicie szpinaku, podleć lekko wodą i dalej mieszać. Dorzucić serek topiony i rozpuszczać go co jakiś czas mieszając całość. Na patelnie wlać jogurt. Doprawić pieprzem i rozdrobnioną kostką rosołową (równie dobrze może być sól). Dokładnie wszystko wymieszać. Ugotowany makaron dorzucić do sosu i wszystko razem dokładnie wymieszać. Smacznego.