ßßß
Składniki:4-5 jajek1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym1 małe dojrzałe awokado1 łyżeczka majonezu1 łyżeczka jogurtu naturalnegoodrobina soku z cytryny (opcjonalnie)sól, pieprzdodatki: szczypiorek, kiełkiPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na połówki.Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ włożyć do miseczki. Następnie dodać odsączonego tuńczyka, majonez oraz jogurt. Z jajek delikatnie wyjąć żółtka i dodać do masy. Wszystko bardzo dokładnie rozgnieść widelcem aż farsz będzie jednolity i dosyć gładki. Doprawić do smaku sporą ilością soli, pieprzu i ewentualnie soku z cytryny.Łyżeczką delikatnie, ale czubato faszerować białka. Posypać np. szczypiorkiem.