ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem i awokado

Jajka faszerowane tuńczykiem i awokado

nazwa

Wykonanie

Składniki:
4-5 jajek
1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym
1 małe dojrzałe awokado
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
odrobina soku z cytryny (opcjonalnie)
sól, pieprz
dodatki: szczypiorek, kiełki
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na połówki.
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ włożyć do miseczki. Następnie dodać odsączonego tuńczyka, majonez oraz jogurt. Z jajek delikatnie wyjąć żółtka i dodać do masy. Wszystko bardzo dokładnie rozgnieść widelcem aż farsz będzie jednolity i dosyć gładki. Doprawić do smaku sporą ilością soli, pieprzu i ewentualnie soku z cytryny.
Łyżeczką delikatnie, ale czubato faszerować białka. Posypać np. szczypiorkiem.
Źródło:http://www.followthetaste.pl/jajka-faszerowane-tunczykiem-i-awokado