Wykonanie
Składniki:4-5
jajek1 mała puszka
tuńczyka w sosie własnym1 małe dojrzałe
awokado1 łyżeczka
majonezu1 łyżeczka
jogurtu naturalnegoodrobina
soku z cytryny (opcjonalnie)
sól,
pieprzdodatki:
szczypiorek,
kiełkiPrzygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na połówki.
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ włożyć do miseczki. Następnie dodać odsączonego
tuńczyka,
majonez oraz
jogurt. Z
jajek delikatnie wyjąć
żółtka i dodać do masy. Wszystko bardzo dokładnie rozgnieść widelcem aż farsz będzie jednolity i dosyć gładki. Doprawić do smaku sporą ilością
soli,
pieprzu i ewentualnie
soku z cytryny.Łyżeczką delikatnie, ale czubato faszerować
białka. Posypać np.
szczypiorkiem.