Wykonanie
Jakiś czas temu zostałam zaproszona na warsztaty fotograficzne do Akademii Smaku Bosch . Chociaż rzadko bywam na tego typu spotkaniach (pracuję na cały etat), tym razem bez wahania wzięłam urlop i potwierdziłam uczestnictwo. Jestem fotografem – samoukiem i chłonę każdą możliwą informację na ten temat. Chcę przedstawiać moje dania w najlepszy możliwy sposób i miałam nadzieję, że dzięki warsztatom moje zdjęcia staną się atrakcyjniejsze.

Na miejsce dotarłam bez problemu, chociaż jestem dopiero początkującym kierowcąi bez problemu też znalazłam miejsce parkingowe – jak dla mnie jest to bardzo ważna informacja :P. Akademia znajduje się w
budynku Centrum Domowych Inspiracji przy al. Jerozolimskich 813 w Warszawie (zaraz obok Blue
City). Podsumowując – dojazd świetny.Na miejscu zostałam miło powitana i zaczęły się warsztaty, które poprowadził Leszek Szurkowski – fotograf, grafik, wykładowca akademicki, leśnik i entomolog; członek ZPAF od 1972 r., zaś szefem kuchni był Stefan Birek, na co dzień związany z hotelem Lord. Specjalnym partnerem spotkania była firma Nikon. Została nam przedstawiona niezbędna wiedza, którą każdy początkujący fotograf powinien posiadać. Od kwestii najważniejszej, czyli oświetlenia po elementy stylizacji. Mam nadzieję, że jakość moich zdjęć dzięki tym radom się poprawi:)



Następnie przeszliśmy do przygotowania potraw.

Na przystawkę wspólnymi siłami i przy pomocy profesjonalnych kucharzy przygotowaliśmy przepyszne warzywa grillowane w
oliwie truflowej podane z pieczoną
cielęciną i liśćmi
brukselki.

Następnie na stół wjechała kremowa super delikatna zupa z
zielonego groszku z
trawą cytrynową i
miętą pieprzową.

Po czym otrzymaliśmy danie główne- udko
kaczki glazurowane
mandarynką z
ziemniakami i liśćmi
botwinki. Poezja!

Na słodki koniec zostaliśmy poczęstowani torcikiem
czekoladowym z
Grand Marnier i
pomarańczami:)

Podsumowując, warsztaty były bardzo udane. Dowiedziałam się mnóstwo nowych rzeczy związanych z fotografią kulinarną, tak więc wyszłam szczęśliwa i najedzonaJeszcze raz dziękuję za zaproszenie.

Share the post "Warsztaty w Akademii Smaku Bosch – relacja"



