Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi
kaczki 400 gramów
sałata lodowa 200 gramów
pomarańcze 2 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
oliwa 40 mililitrów
ocet winny 40 mililitrów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso oprószyć
solą oraz
pieprzem i obsmażyć ze wszystkich stron na
oleju. Przełożyć do wysmarowanego
masłem naczynia żaroodpornego i piec ok. 30 minut w 190 stopniach, wystudzić.Oczyszczone liście
sałaty osuszyć. Obrane
pomarańcze podzielić na cząstki i usunąć błonki. Większe kawałki przekroić na pół. Oczyszczoną
cebulę pokroić w talarki.Wymieszać
oliwę z
octem oraz odrobiną
soli i
pieprzu.Do salaterki przełożyć porwane na mniejsze kawałki liście
sałaty,
cebule,
pomarańcze. Na sałacie ułożyć
mięso pokrojone w plastry. Całość polać przygotowanym sosem.Można podawać z
żurawiną do
mięs.Uwagi:
Pomarańcze można zastąpić
mandarynkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: