ßßß Cookit - przepis na Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka

Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka

nazwa

Wykonanie

Share the post "Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka"
Przedstawiam kolejny sposób podania marynowanych jajek, tym razem w postaci faszerowanej delikatnym musem z tuńczyka. Ich smak komponuje się doskonale, a poza tym będą pięknie wyglądały na świątecznym stole. Polecam!
(12 połówek)
Składniki:
6 marynowanych jajek z tego przepisu
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (odsączonego)
sok z połowy cytryny
1 ząbek czosnku posiekany
1 szalotka posiekana
3 łyżki majonezu
1 łyżka gęstego jogurtu greckiego
1/2 łyżeczki musztardy dijon
sól i pieprz do smaku
pietruszka do dekoracji
Przygotowanie:
Zamarynowane i umyte jajka, pokrój wzdłuż na połówki i delikatnie łyżeczką wyjmij z nich żółtka. Przekładaj je bezpośrednio do pojemnika blendera.
Do żółtek włóż tuńczyka, czosnek,szalotkę,sok z cytryny i zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj majonez, jogurt, musztardę i wymieszaj delikatnie łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji.Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przełóż masę do szprycy i wyciśnij po porcji musu do białek jajek w miejsce żółtka (lub po prostu użyj łyżeczki). Udekoruj pietruszką.
Smacznego!
Share the post "Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka"
Źródło:http://karmelowy.pl/marnowane-jajka-faszerowane-musem-z-tunczyka