Share the post "Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka"Przedstawiam kolejny sposób podania marynowanych jajek, tym razem w postaci faszerowanej delikatnym musem z tuńczyka. Ich smak komponuje się doskonale, a poza tym będą pięknie wyglądały na świątecznym stole. Polecam!(12 połówek)Składniki:6 marynowanych jajek z tego przepisu1 puszka tuńczyka w sosie własnym (odsączonego)sok z połowy cytryny1 ząbek czosnku posiekany1 szalotka posiekana3 łyżki majonezu1 łyżka gęstego jogurtu greckiego1/2 łyżeczki musztardy dijonsól i pieprz do smakupietruszka do dekoracjiPrzygotowanie:Zamarynowane i umyte jajka, pokrój wzdłuż na połówki i delikatnie łyżeczką wyjmij z nich żółtka. Przekładaj je bezpośrednio do pojemnika blendera.Do żółtek włóż tuńczyka, czosnek,szalotkę,sok z cytryny i zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj majonez, jogurt, musztardę i wymieszaj delikatnie łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Przełóż masę do szprycy i wyciśnij po porcji musu do białek jajek w miejsce żółtka (lub po prostu użyj łyżeczki). Udekoruj pietruszką.Smacznego!Share the post "Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka"