Wykonanie
Sałatki dobrze sprawdzają się nie tylko podczas spotkań z przyjaciółmi, ale także jako posiłek idealny do lunchboxa :) Sałatki robi się wyjątkowo szybko, dzięki
czemu są idealnym posiłkiem dla osó b zapracowanych.porcja dla dwóch osób

średni
brokułpuszka
tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach)2
jajka ugotowane na twardo3 łyżki pestek dyni2 łyżki
jogurtu greckiegołyżeczka
musztardysól,
pieprzBrokuł ugotuj, podziel na małe różyczki i odstaw do przestygnięcia. W tym czasie pokrój
jajka w kostkę. Na suchej patelni podpraż
pestki dyni. W misce wymieszaj
brokuła podzielonego na małe różyczki,
tuńczyka odsączonego z zalewy,
jajka oraz
pestki dyni. W kubku wymieszaj
jogurt grecki z
musztardą,
solą i
pieprzem. Sos dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj dokładnie. W razie potrzeby dopraw do smaku.Smacznego :)