ßßß

Składniki na 3 porcje :150g gotowanej ryby150-200g brokuła30-40g mielonego lnu1 jajkosól, pieprz do smakuMięso ryby rozdrobnić. Brokuła podzielić na różyczki ugotować na parze (albo w osolonym wrzątku), przełożyć do miski i ostudzić, po czym rozdrobnić widelcem. Dodać rybę, mielony len żeby zagęścić masę (zamiast lnu można dodać zwykłą bułkę tartą), przyprawy, wbić jajko i wszystkie składniki wymieszać dokładnie. Formować niewielkie kulki i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku 30 minut w temperaturze 180 stopni.1 porcja kotletów to ok. 110 kcal, węglowodany: 3g, białko: 17g, tłuszcz: 5g
Do kotletów polecam sałatkę z młodego szpinaku z suszonymi pomidorami - moja ulubiona! Takim sposobem powstał lekki i smaczny obiad niskim kosztem :)SMACZNEGO!