ßßß
Scroll down for recipe in English(2 porcje)Składniki:500 g zielonej lub żółtej fasolki szparagowej3 łyżki masła klarowanego1 łyżka cukru trzcinowego1 łyżka garam masala1 łyżeczka currysól2 jajkaświeża kolendra do posypaniaPrzygotowanie:Umyj fasolkę szparagową i odetnij końce. W średnim garnku doprowadź do wrzenia lekko osoloną wodę, wrzuć fasolkę i gotuj ok. 15 minut. Odcedź i odstaw.Rozpuść na dużej patelni masło, wsyp cukier i rozpuść go energicznie mieszając. Następnie wsyp garam masala, curry i dużą szczyptę soli, po czym całość dokładnie wymieszaj.Włóż do patelni przygotowaną fasolkę i smaż przez ok. 5 minut, mieszając tak, by była dokładnie obtoczona w przyprawachNastępnie przesuń fasolkę na brzeg patelni i wbij jajka. Smaż do ścięcia się białka, po czym wyłóż na talerze, posyp kolendrą i podawaj.Smacznego!
English versionIndian style green beans with eggs(2 servings)Ingredients:500 g green or yellow beans3 tablespoons clarified butter1 tablespoon of brown sugar1 tablespoon garam masala1 teaspoon curry powdersalt2 eggsfresh coriander for servingPreparation:Place washed and trimmed green beans in a medium saucepan with boiling salted water and cook for 15 minutes until crisp-tender. Drain and set aside.In a large skillet melt the butter, add sugar and cook stirring until dissolved. Next add garam masala, curry and a large pinch of salt, stir well.Add the beans to the skillet and cook stirring occasionally to coat in the spices, for 5 minutes.Then move the beans on the edge of the pan and crack in the eggs. Fry it until egg whites set, garnish with coriander and serve.Enjoy!
Share the post "Fasolka szparagowa z jajkiem w stylu indyjskim / Indian style green beans with eggs"


