ßßß Cookit - przepis na Karkówka teriyaki z pieczarkami

Karkówka teriyaki z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

19 czerwca 2014
Składniki:
300g. karkówki
100g. pieczarek
Marynata:
5 łyżek sosu teriyaki
1 łyżka przyprawy do karkówki
1 łyżeczka chili
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
Przygotowanie:
Karkówkę pokroić w plastry ( ok. 2 cm) , lekko rozbić.
Składniki marynaty połączyć razem , zalać karkówkę , wymieszać dokładnie by pokryła każdy plaster mięsa.
Zamarynowane mięso odstawić na ok 2 h. do lodówki pod przykryciem.
Przed pieczeniem pieczarki obrać , pokroić w plasterki , ułożyć na mięsie w blaszce/naczyniu żaroodpornym.
Piec ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
W połowie pieczenia przekręcić karkówkę na drugą stronę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Post navigation
← Delikatne mięso ryby idealnie komponuję się z masłem czosnkowo-pietruszkowym. Pomidor dodaje charakteru a cytryna wzbogaca jej smak.
Nie codzienna alternatywa na farsz do krokietów , syta i bardzo smaczna. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/tak-przygotowana-karkowka-wychodzi-niezwykle-soczysta-sos-teriyaki-nadaje-jej-wyjatkowego-smaku