Wykonanie
19 czerwca 2014Składniki:300g.
karkówki100g.
pieczarekMarynata:5 łyżek
sosu teriyaki1 łyżka
przyprawy do
karkówki1 łyżeczka
chili1 łyżeczka
słodkiej papryki1/2 łyżeczki
soli i
pieprzu

Przygotowanie:
Karkówkę pokroić w plastry ( ok. 2 cm) , lekko rozbić.Składniki marynaty połączyć razem , zalać
karkówkę , wymieszać dokładnie by pokryła każdy plaster
mięsa.Zamarynowane
mięso odstawić na ok 2 h. do lodówki pod przykryciem.Przed pieczeniem
pieczarki obrać , pokroić w plasterki , ułożyć na
mięsie w blaszce/naczyniu żaroodpornym.Piec ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180st.W połowie pieczenia przekręcić
karkówkę na drugą stronę.Podawać z ulubionymi dodatkami.SmacznegoPost navigation← Delikatne
mięso ryby idealnie komponuję się z
masłem czosnkowo-
pietruszkowym.
Pomidor dodaje charakteru a
cytryna wzbogaca jej smak.Nie codzienna alternatywa na farsz do krokietów , syta i bardzo smaczna. →