Wykonanie
1. Produkty:
ryż biały parboiled 120 g (po ugotwaniu 300g) - 8 g
białka , 1 g tłuszczów, 90 g węglowodanów, 400 kcal
pierś z kurczaka 140 g - 30 g
białka, 2 g tłuszczów, 139 kcalmieszanka chińska -
marechew,
papryka żółta i czerwona,
grzyby moon,
kiełki bambusa,
por,sos słodkokwaśny kupny -
cukry i kalorie, mniejsza ile
przyprawy -
sól,
pieprz,
papryka słodka czerwona2. Czas przygotowania:25 minut3. Sposób przyrządzeniaPierś podsmażyć na patelni jednocześnie gotując
ryż. Do garnka dodać trochę
oliwy, mieszankę chińską, dusić na małym ogniu do miękkości, doprawić
przyprawami, dodać sos słodkokwaśny, na koniec dodać usmażoną pierś, zamieszać i dusić kilka minut. Smacznego!4. Ocena smaku10/105. WaloryŚwietny smak, mnóstwo witamin, minerałów,
białka, węglowodanów dobrej jakości. Danie bajka.6. UwagiSzybko-strawne, ja po godzinie od zjedzenia jestem głodny:)7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 38 gwęglowodany: 100 gtłuszcze: 3 gkcal: 576 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85kg):153 g
białka, 85 g tłuszcz ów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60kg):90 g
białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102kg):204 g
białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal