7 maja 2014Składniki:150g.piersi z indyka1 duży mięsisty pomidor1 marchewka1/2 pietruszki2 gałązki koperku3 łyżki kaszy manny1 łyżeczka koncentratu pomidorowego1/2 łyżeczki oleju rzepakowegoPrzygotowanie:Pierś indyka myjemy , osuszamy kroimy w drobniutką kostkę.Pomidora sparzamy obieramy ze skórki-kroimy drobno.Marchew oraz pietruszkę obieramy , myjemy ,osuszamy-ścieramy na tarce o małych oczkach.koperek myjemy , siekamy.Do garnka wkładamy warzywa oraz mięso z indyka zalewamy ok.500 ml wody.Gotujemy do miękkości.Po tym czasie dodajemy koperek , koncentrat pomidorowy , olej oraz kaszę manną cały czas mieszając ( by nie porobiły się grudki) , gotujemy na wolnym ogniu ok 3-4 min.Zupka gotowa do podania.SmacznegoPost navigation← Każdy czasem lubi zjeść pikantne skrzydełka w panierce. W taki sposób przygotujemy je samemu w domu . Są pyszne , pikantne i bardzo chrupiące :)Zupka z typu każdy znajdzie potrzebne składniki w swojej kuchni :) Smaczna i zdrowa :) →