Wykonanie
30 kwietnia 2014Składniki:150g.
piersi z kurczaka1/2 małej
cukinii1
ziemniak1
marchew1/2
pietruszki5-6 gałązek
koperku1/2 łyżeczki
oleju rzepakowegoPrzygotowanie:warzywa ,obrać ,umyć ,osuszyć na ręczniku papierowym.
Marchew ,
pietruszkę oraz
cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach ,
ziemniaka pokroić w małą kosteczkę.
Koperek umyć ,osuszyć ,posiekać.Pierś umyć ,osuszyć,oczyścić z błonek,pokroić drobno.Do garnka włożyć
marchew ,
pietruszkę oraz
ziemniaka zalać
wodą ,gotować na pół miękko .Po tym czasie dodać
cukinię ,pierś ,
koperek oraz
olej.Gotować całość ok 10 min.Zupkę można podawać ,smacznegoPost navigation← Od 11
mies. życia powinno się wprowadzać domowe
pieczone mięsko dzieciom.Gabrysi upiekłam pierś z
koperkiem , smakowała jej i to bardzo:) Na ciepło zjadła z ziemniaczkami a reszta została jako
wędlina na kanapki. Oczywiście dorosłym też polecam,a w szczegulności osobom na diecie :)
Sałatka idelnie sprawdzi się do
pieczonych mięs lub jako zdrowy ,lekki ,bezmięsny posiłek. Polecam jest pyszna :) →