ßßß Cookit - przepis na Zupka cukiniowo-koperkowa z kurczakiem

Zupka cukiniowo-koperkowa z kurczakiem

nazwa

Wykonanie

30 kwietnia 2014
Składniki:
150g.piersi z kurczaka
1/2 małej cukinii
1 ziemniak
1 marchew
1/2 pietruszki
5-6 gałązek koperku
1/2 łyżeczki oleju rzepakowego
Przygotowanie:
warzywa ,obrać ,umyć ,osuszyć na ręczniku papierowym.
Marchew ,pietruszkę oraz cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach ,ziemniaka pokroić w małą kosteczkę.
Koperek umyć ,osuszyć ,posiekać.
Pierś umyć ,osuszyć,oczyścić z błonek,pokroić drobno.
Do garnka włożyć marchew ,pietruszkę oraz ziemniaka zalać wodą ,gotować na pół miękko .
Po tym czasie dodać cukinię ,pierś ,koperek oraz olej.
Gotować całość ok 10 min.
Zupkę można podawać ,smacznego
Post navigation
← Od 11 mies. życia powinno się wprowadzać domowe pieczone mięsko dzieciom.Gabrysi upiekłam pierś z koperkiem , smakowała jej i to bardzo:) Na ciepło zjadła z ziemniaczkami a reszta została jako wędlina na kanapki. Oczywiście dorosłym też polecam,a w szczegulności osobom na diecie :)
Sałatka idelnie sprawdzi się do pieczonych mięs lub jako zdrowy ,lekki ,bezmięsny posiłek. Polecam jest pyszna :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/kolejna-propozycja-pysznej-zupki-z-warzyw-ziol-i-kurczaka-polecam