Wykonanie
20 października 2014Składniki:(Na 2 porcję)1/2 główki
sałaty lodowej1 puszka
kukurydzy konserwowej4 średnie
ogórki konserwoweświeżo mielona
sólświeżo mielony
pieprzsos czosnkowy( u mnie domowy)Pieczone piersi:2 pojedyncze
piersi z kurczaka1/2 szklanki pikantnego
ketchupu2 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżka suszonego cząbru1 łyżka suszonego
rozmarynu1 łyżeczka
słodkiej papryki

Przygotowanie:Piersi umyć,osuszyć ,oczyścić z błonek.
Ketchup,
oliwę oraz
przyprawy dokładnie wymieszać razem,zalać piersi.Piec pod przykryciem 25 min w 180st.W
między czasie
sałatę porwać na mniejsze kawałki,
kukurydzę odsączyć z zalewy,
ogórki pokroić w plasterki.Składniki przełożyć do miski oprószyć świeżo mieloną
solą i
pieprzem,wymieszać dokładnie razem.Porcję sałatki rozkładać na talerze ,na środku zrobić kleks z
sosu czosnkowego.Upieczone piersi pokroić w paski,ułożyć na
sosie czosnkowym.SmacznegoPost navigation← Lekko słodka,tradycyjna szarlotka którą możemy przygotować o każdej
porze roku.W mojej rodzinie obowiązkowa w święta letnie jak i zimowe.Na Boże Narodzenie zawszę pieczę ją babcia.Pomysł na wykorzystanie wczorajszych
kajzerek.Zapiekanka sprawdzi się na śniadanie czy kolację.Jest syta,prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. →