Wykonanie
15 stycznia 2014

Składniki:0,7kg. surowego
schabuMarynata:4 łyżki
oliwy z oliwek ( ew.
oleju)1 łyżka
tymianku1 łyżka suszonej
bazylii1łyżka
ziół prowansalskich1łyżka
koperku suszonego1 łyka
soli ziołowej1 łyżeczka
pieprzufolia aluminiowarękaw do pieczenia

Przygotowanie:
Schab myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym. Wszystkie składniki marynaty łączymy , nacieramy ( wklepujemy) w
mięso , zawijamy w folię aluminiową odstawiamy na noc do lodówki.Następnego dnia
schab przekładamy do rękawa do pieczenia , nagrzewamy piekarnik do 180st. pieczemy ok 1 godz. z termoobiegiem grzanie góra dół.Rękaw delikatnie rozcinamy od góry , zostawiam
schab na 5-10 min w wyłączonym piekarniku by pochłonął wytworzony sos i pozostał soczysty.Kroimy w cienkie plastry , podajemy do
pieczywa.Smacznego.Post navigation← Nauczyła mnie go robić mama od tego czasu podany z domowym , świeżutkim
chlebem i
ogórkiem kiszonym robi furorę w
śród znajomych. Świetnie smakuję także polany np. na kopytka.Na kolację proponuję pieczeń ,
mięso ,
ziemniaki ,
kapusta. Czego chcieć więcej? :) Pysznie i do syta. →