ßßß Cookit - przepis na Ziołowy schab pieczony w rękawie

Ziołowy schab pieczony w rękawie

nazwa

Wykonanie

15 stycznia 2014
Składniki:
0,7kg. surowego schabu
Marynata:
4 łyżki oliwy z oliwek ( ew. oleju)
1 łyżka tymianku
1 łyżka suszonej bazylii
1łyżka ziół prowansalskich
1łyżka koperku suszonego
1 łyka soli ziołowej
1 łyżeczka pieprzu
folia aluminiowa
rękaw do pieczenia
Przygotowanie:
Schab myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym. Wszystkie składniki marynaty łączymy , nacieramy ( wklepujemy) w mięso , zawijamy w folię aluminiową odstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia schab przekładamy do rękawa do pieczenia , nagrzewamy piekarnik do 180st. pieczemy ok 1 godz. z termoobiegiem grzanie góra dół.
Rękaw delikatnie rozcinamy od góry , zostawiam schab na 5-10 min w wyłączonym piekarniku by pochłonął wytworzony sos i pozostał soczysty.
Kroimy w cienkie plastry , podajemy do pieczywa.
Smacznego.
Post navigation
← Nauczyła mnie go robić mama od tego czasu podany z domowym , świeżutkim chlebem i ogórkiem kiszonym robi furorę w śród znajomych. Świetnie smakuję także polany np. na kopytka.
Na kolację proponuję pieczeń , mięso , ziemniaki , kapusta. Czego chcieć więcej? :) Pysznie i do syta. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/dzis-do-chleba-pyszny-mocno-ziolowy-schabik-pieczony-w-rekawie-zapraszam