ßßß
Składniki:0,7kg. surowego schabuMarynata:4 łyżki oliwy z oliwek ( ew. oleju)1 łyżka tymianku1 łyżka suszonej bazylii1łyżka ziół prowansalskich1łyżka koperku suszonego1 łyka soli ziołowej1 łyżeczka pieprzufolia aluminiowarękaw do pieczenia
Przygotowanie:Schab myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym. Wszystkie składniki marynaty łączymy , nacieramy ( wklepujemy) w mięso , zawijamy w folię aluminiową odstawiamy na noc do lodówki.Następnego dnia schab przekładamy do rękawa do pieczenia , nagrzewamy piekarnik do 180st. pieczemy ok 1 godz. z termoobiegiem grzanie góra dół.Rękaw delikatnie rozcinamy od góry , zostawiam schab na 5-10 min w wyłączonym piekarniku by pochłonął wytworzony sos i pozostał soczysty.Kroimy w cienkie plastry , podajemy do pieczywa.Smacznego.Post navigation← Nauczyła mnie go robić mama od tego czasu podany z domowym , świeżutkim chlebem i ogórkiem kiszonym robi furorę w śród znajomych. Świetnie smakuję także polany np. na kopytka.Na kolację proponuję pieczeń , mięso , ziemniaki , kapusta. Czego chcieć więcej? :) Pysznie i do syta. →