ßßß

Przygotowanie:Łososia umyć,osuszyć,delikatnie nożem odciąć skórkę.Natrzeć rybę z obu stron sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem.Odstawić do lodówki pod przykryciem na 30 min.Po tym czasie cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach,doprawić ją solą,pieprzem i chili-wymieszać.Na zwykłej patelni rozgrzać masło,włożyć cukinię,smażyć do miękkości co jakiś czas mieszając.Patelnię grillową rozgrzać,położyć łososia,smażyć po parę min. z obu stron aż zmieni kolor na jaśniejszy.Na talerz wyłożyć usmażoną cukinię oraz pokrojonego w kawałki łososia.Danie podawać z ryżem,kaszą lub pieczonymi/gotowanymi ziemniakami.SmacznegoPost navigation← Smażona ryba w panierce świetnie komponuje się z maślanymi grzybami leśnymi.Tego połączenia trzeba spróbować ;)Syte ,ziemniaczane kluchy zwane także cepelinami z soczystym mięsno-grzybowym farszem . Odpowiednio szare takie jakie powinny być i smakować.Pochwała Babci była bezcenna bo to Ona zawszę robi najlepsze na świecie i zwie pierogami,a zaś mama pyzami :)Dodam jeszcze to mój wielki debiut :) →