Wykonanie
17 kwietnia 2014Składniki:2 duże
udka z kurczaka ( u mnie swojskie) ew. 3 mniejsze3 duże
marchewki1/2 opakowania
sera feta100 g
mrożonej fasolki szparagowejjajkosól,
pieprz,
przyprawa do kurczaka,
zioła prowansalskiemasło i
bułka tarta do wysmarowania formy


Przygotowanie:Udka,
marchewki i
fasolkę ugotować-wystudzić , pokroić w kawałeczki , dodać rozdrobnioną
fetę.Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładki krem , doprawić , wbić
jajko. Wyrobić masę rękoma.Formę wysmarować
masłem i
bułką tartą , włożyć masę ( wierzch udekorować szprycą)Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 st. przez 35 min.Gotową pieczeń wyjąć z formy ,pokroić w plastry.Smacznego:)Post navigation← Gotowy
schab pasuję za równo na ciepło oprószony
serem żółtym z
konfiturą z
żurawiny , lub po prostu do
ziemniaków a także na zimno jako
wędlina do
pieczywa.Zapraszam :)Propozycja podania
jajek na świątecznym
sole bądź wielu innych imprezach. Kuszą swym zapachem , wyglądem i smakiem.Zapraszam są pyszne :) →