Wykonanie
19 sierpnia 2014Składniki:( na 4 porcję)1 biała
papryka1
cebula200 g.
pieczarek2
pomidory4
parówki delikatesowe2 łyżki
masła200 g.
koncentratu pomidorowegosól ,
pieprz ,
chili2
torebki ryżu białego (Parboiled)


Przygotowanie:
Pieczarki oraz
cebulę obrać , wszystkie warzywa umyć i osuszyć.
Cebulę oraz
paprykę pokroić w kostkę ,
pieczarki w plasterki.W garnku rozgrzać
masło , wrzucić składniki , smażyć do zmiany koloru.Po tym czasie
pomidory pokroić w kostkę , dodać do garnka , zalać
wodą tyle by przykrywała parę cm. warzywa.
Parówki obrać odwinąć z foli , pokroić w cienie plasterki.Gdy
woda w potrawce zacznie się gotować dodać
parówki ,
koncentrat pomidorowy oraz
przyprawy-całość dokładnie wymieszać.Zostawić na wolnym ogniu kolejne 5 min.W osolonym wrzątku ugotować
ryż ok 15 min.Ugotowany
ryż rozdzielić na porcję , podawać z gorącą potrawką.SmacznegoPost navigation← Potrawka świetnie smakuje z purée ziemniaczanym ,
ryżem lub
kaszą. Jest szybka i prosta w przygotowaniu jak to danie tego typu a za to w smaku nie zwykle oryginalna:)To danie bardzo przypadło do gustu mojemu mężowi.
Mięso staje się niezwykle delikatne i soczyste , a
jabłka w miodzie są idealnym podkreśleniem całości wydobytego smaku :) →