ßßß

Przygotowanie:Pieczarki oraz cebulę obrać , wszystkie warzywa umyć i osuszyć.Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę , pieczarki w plasterki.W garnku rozgrzać masło , wrzucić składniki , smażyć do zmiany koloru.Po tym czasie pomidory pokroić w kostkę , dodać do garnka , zalać wodą tyle by przykrywała parę cm. warzywa.Parówki obrać odwinąć z foli , pokroić w cienie plasterki.Gdy woda w potrawce zacznie się gotować dodać parówki , koncentrat pomidorowy oraz przyprawy-całość dokładnie wymieszać.Zostawić na wolnym ogniu kolejne 5 min.W osolonym wrzątku ugotować ryż ok 15 min.Ugotowany ryż rozdzielić na porcję , podawać z gorącą potrawką.SmacznegoPost navigation← Potrawka świetnie smakuje z purée ziemniaczanym , ryżem lub kaszą. Jest szybka i prosta w przygotowaniu jak to danie tego typu a za to w smaku nie zwykle oryginalna:)To danie bardzo przypadło do gustu mojemu mężowi.Mięso staje się niezwykle delikatne i soczyste , a jabłka w miodzie są idealnym podkreśleniem całości wydobytego smaku :) →