Wykonanie
29 sierpnia 2014Składniki:0,5kg
karkówki4 słodkie
jabłka600 ml cydru lubelskiego(2 buteleczki)
miód do wysmarowania
jabłeksól,
pieprz,
chilimąka pszenna do obtoczenia
mięsaolej do smażenia


Przygotowanie:
Mięso umyć,osuszyć,pokroić w plastry (1-2cm.)rozbić lekko,oprószyć obu stron
przyprawami ,odstawić na 2-3 h do przegryzienia.Po tym czasie
jabłka obrać ,pokroić w plastry ,nasmarować je dokładnie
miodem.Na patelni rozgrzac
olej ,każdy kawałek
mięsa obtoczyć w
mące smażyć na rumiano z obu stron.W naczyniu żaroodpornym/blaszce układac plastry
mięsa a na nie plastry
jabłka do końca składników.całość zalać cydrem lubelskim.piec 35-40 min w 180 st.Gotowe danie podawać z pieczonymi
ziemniakami,
kaszą lub
ryżem.SmacznegoPost navigation← Propozycja sałatki do słoika która idealnie sprawdzi się jako dodatek dań głównych ,kanapki czy też po prostu przekąska na przyjęciu.Jest lekko pikantna i bardzo uniwersalna.Wszystkie smaki w tym daniu nie zwykle do siebie pasują.Sos ze świeżych ,leśnych
grzybów,cenione ,delikatne
mięso wieprzowe oraz zdrowa
kasza. Polecam bo na prawdę warto spróbować :) →