ßßß

Przygotowanie:Mięso umyć,osuszyć,pokroić w plastry (1-2cm.)rozbić lekko,oprószyć obu stron przyprawami ,odstawić na 2-3 h do przegryzienia.Po tym czasie jabłka obrać ,pokroić w plastry ,nasmarować je dokładnie miodem.Na patelni rozgrzac olej ,każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące smażyć na rumiano z obu stron.W naczyniu żaroodpornym/blaszce układac plastry mięsa a na nie plastry jabłka do końca składników.całość zalać cydrem lubelskim.piec 35-40 min w 180 st.Gotowe danie podawać z pieczonymi ziemniakami,kaszą lub ryżem.SmacznegoPost navigation← Propozycja sałatki do słoika która idealnie sprawdzi się jako dodatek dań głównych ,kanapki czy też po prostu przekąska na przyjęciu.Jest lekko pikantna i bardzo uniwersalna.Wszystkie smaki w tym daniu nie zwykle do siebie pasują.Sos ze świeżych ,leśnych grzybów,cenione ,delikatne mięso wieprzowe oraz zdrowa kasza. Polecam bo na prawdę warto spróbować :) →