Wykonanie
Dzisiaj coś całkiem innego niż zawsze. Paluszki surimi.Każdy z nas kiedyś gdzieś widział ale nie do końca wie co to jest. Paluszki surimi jest to zmielone
mięso ryb z dodatkiem
mąki.Do przygotowania naszego taniego dania będziemy potrzebowali250 g. paluszków surimi (2 , 99 zł)150 ml
piwa (0,80 zł)100 g.
mąki pszennej (0,20 zł)
chili,
sól,
pieprz (0,15 zł)
olej do smażenia (wielokrotnego użytku)Cena : 4 , 15 złPaluszki myjemy i dokładnie suszymy, po czym obtaczamy w samej
mące, w drugiej misce mieszamy
mąkę,
przyprawy oraz
piwo.Nasze paluszki maczamy w cieście po czym wrzucamy na rozgrzany
olej.Tak przygotowany obiad sprawi że domownikom uśmiech sam pojawi się na ustach ;)Smacznego !