ßßß

Przygotowanie:Cielęcinę umyć , osuszyć , pokroić na mniejsze kawałki , delikatnie rozbić.Każdy plaster mięsa nasmarować oliwą z oliwek oraz oprószyć przyprawami, odstawić do lodówki na czas przygotowania reszty składników.Szparagi umyć , osuszyć ( białe obrać) ,poodcinać zdrewniałe końce , przekroić każdego na 3-4 części.Zalać wodą gotować ok. 4 min.Po tym czasie do garnka dodać umyty groszek cukrowy , gotować kolejne 2 min. Odcedzić.( groszek cukrowy jest bardzo delikatny , szybko staje się miękki)Kaszę kuskus zalać wrzątkiem w proporcji 1:1 odstawić na około 5 min.( można dodać odrobinę ulubionych przypraw)Rozgrzać patelnię smażyć kotleciki z obu stron na rumiano.Na talerze nakładać porcję kaszy , pokrojonego w plasterki kotlecika lub w całości oraz warzywa.Podawać z plasterkiem cytryny która świetnie podkreśla smak cielęciny.SmacznegoPost navigation← Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu danie a jakie smaczne. Jak to się mówi siła tkwi w prostocie :)Uwielbiam grillowane skrzydełka. W okresie letnim przygotowuje je bardzo często. →