Wykonanie
Ten wpis jest kontynuacją wcześniejszego wpisu o szparagach Klik, jednak wg mnie jeszcze mocniej smaczniejszy.
Szparagi pieczone w piekarniku i dodatkowo posypane świeżym
parmezanem smakują wspaniale!

Składniki:pęczek
zielonych szparagówsól morskaoliwa z oliwekser parmezanPrzygotowanie:Odłamuję twarde końcówki
szparagów, myję je i osuszam papierowym ręcznikiem. Układam na średniej blaszce, skrapiam
oliwą i posypuję
solą. Wstawiam do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 20 do 30 min (w trakcie pieczenia, podglądam i uważam by warzywa się nie przypaliły). Gotowe
szparagi, zaraz po wyjęciu z piekarnika posypuję grubszymi
płatkami świeżego
parmezanu. Podajemy z wiejskim
jajem sadzonym, młodymi
ziemniakami i mizerią.

Smacznego.