Wykonanie
Smaczne danie lub świetna przekąska do
piwa czyli skrzydełka w marynacie
brzoskwiniowo-musztardowej. Idealne do pieczenia na grillu bądź tradycyjnie w piekarniku. Polecam do wypróbowania.

składniki na 4 porcje10 skrzydełek z
kurczakamarynata5 łyżek
dżemu brzoskwiniowego4 łyżki
musztardy2 łyżki
sosu sojowegosólprzepisOd umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy końcówki skrzydełek.Do miski nakładamy
dżem brzoskwiniowy, dodajemy
musztardę i
sos sojowy, dokładnie mieszamy doprawiamy
solą. Do miski wrzucamy skrzydełka i dokładnie obtaczamy w marynacie, odstawiamy na 1i 1/2 godziny do lodówki .Po tym czasie skrzydełka wyciągamy z lodówki przekładamy do formy i pieczemy 60 min. w temp. 200st C. W połowie pieczenia skrzydełka przewracamy na drugą stronę aby ładnie się zrumieniły .