Wykonanie

Nie
będę się zbytnio rozpisywać...po prostu pyszny i zdrowy :) !Składniki :
Mięso z młodego koguta : pierś ze skrzydełkiem, grzbiet, noga, łapki, szyjka3 średniej wielkości
marchewki3 średniej wielkości
pietruszki2 kawałki
korzenia selera2
cebulewodapieprz i s ó l1 łyżka suszonego
lubczyku1 łyżka
Vegetymaggi do smaku
makaron spaghetti z
maki kukurydzianej oraz ryżowejDo dużego garnka włożyć umyte
mięso na rosół.Warzywa obrać, opłukać i włożyć do garnka z
mięsem. Wszystko zalać
woda, do prawie samego. brzegu. Włączyć gaz i ustawić duży ogień jednocześnie pilnując by
woda się nie zagotowała. Gdy
woda zacznie wrzeć wtedy należy zmniejszyć ogień i pozbierać łyżką wytworzone "szumy".
Potem należy dodać łyżkę
soli oraz
pieprz do smaku. Rosół powinien się bardzo wolno gotować na malutkim ogniu przez około 2 godziny. Pod koniec gotowania doprawiamy rosół
lubczykiem,
Vegeta,
maggi oraz w razie konieczności
sola i
pieprzem.

W czasie gdy rosół się gotuje na malutkim ogniu, w innym garnku gotujemy
wodę i wrzucamy do gotującej się
wody makaron. Gotujemy około 7 minut lub do czasu aż będzie gotowy .
Makaron odcedzamy i podajemy z pysznym , aromatycznym i zdrowym rosołem :)