ßßß
Składnikipapryka czerwona, 1 małacebula czerwona, 1/2 sztukiszprotki w oleju, 120 grampomidory suszone, 3 sztukipapryka słodka, 1 i 1/2 łyżeczkipapryka ostra, 1 łyżeczkasól, pieprzSposób przygotowania1. Z papryki usunąć gniazdo z nasionami. Podzielić na 3 części. Ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, skórą do góry. Piekarnik ustawić na 200 stopni na funkcję grillową. Piec do momentu, aż skóra zrobi się czarna. Przełożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć. Zostawić na 5 minut. Następnie usunąć skórę. Będzie łatwo odchodziła. Paprykę pokroić w grubą kostkę. Wrzucić do blendera.2. Cebulę i pomidory pokroić z grubsza. Wszystkie składniki, łącznie z przyprawami, wrzucić do blendera. Zmiksować. Pasta jest dość pikantna. Możecie zmniejszyć ilość ostrych przypraw.Xanax side effects