ßßß
Składnikipapryka czerwona, 1 małajogurt grecki, 500 grampapryka słodka, 1 i 1/2 łyżeczkipapryka ostra, 1 łyżeczkasól, pieprzSposób przygotowaniaZ papryki wyciąć gniazdo i podzielić na 4 części. Usunąć białe błonki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (funkcja grill) na 15-20 minut. Kiedy skórka będzie czerniała przełożyć do pojemnika i szczelnie zamknąć. Zostawić na 20 minut. Następnie ściągnąć skórę. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę.Paprykę, serek i przyprawy wymieszać z jogurtem i solą. Gazę umieścić na sitku. Przełożyć na nią jogurt. Związać sznurkiem. Powiesić w miejscu gdzie będzie mogła ściekać woda, np. nad zlewem. Zostawić na około 24 godziny. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.school chefs in Philadelphia