ßßß


Przygotowanie:Mięso myjemy , osuszamy z błonek , nacieramy solą i pieprzem.Składniki marynaty łączymy , zalewamy mięso.Odstawiamy na 3-4 h.( Nie wkładamy w tym czasie mięsa do lodówki ponieważ przy przygotowaniu może mieć zbyt niską temperaturę i nie otrzymamy pożądanego efektu) W połowie czasu marynowania przekręcamy mięso.Rozgrzewamy bardzo mocno suchą patelnie oraz piekarnik do 200st.Smażymy wołowinę po 2 min z każdej strony.Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy łyżką marynaty z mięsa.Naczynie zakrywamy folią aluminiową , pieczemy 20 min.Po wyjęciu z piekarnika przekładamy mięso na talerz , zostawiamy na 10 min by odpoczęło.Sos powstały podczas pieczenia zagęszczamy łyżką mąki pszennej.Wołowinę kroimy w plastry , podajemy jako dodatek do obiadu z sosem , sałatki czy też jako domową wędlinę.Smacznego