Wykonanie

Składniki
papryka czerwona, 1 sztuka
makrela wędzona, 1 sztuka
ryż, 1/2 woreczka
cebula czerwona, 1 sztuka
marchewka, 1 mała
papryczka chili, 1/2 sztuki
przecier pomidorowy, 4 płaskie łyżeczki
sól,
pieprz,
papryka ostra wędzonaSposób przygotowaniaZ
papryki wyciąć gniazdo, podzielić na 4 części. Usunąć białe błonki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (funkcja grill) na 15-20 minut. Kiedy skórka
papryki będzie czerniała przełożyć do pojemnika i szczelnie zamknąć. Zostawić na 20 minut. Następnie ściągnąć skórę. Pokroić w kosteczkę.
Makrelę obrać i oddzielić od ości.
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę i
chili pokroić w drobną kosteczkę.
Marchewkę zetrzeć na tartce o grubych oczkach.Na patelni przesmażyć
cebulkę. Następnie wrzucić resztę warzyw. Chwilę dusić, dołożyć przecier. Masę warzywną dodać do
makreli. Zmiksować. Połączyć z
ryżem. Przyprawić do smaku. Przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.buy vigrx plus