ßßß Cookit - przepis na Paprykarz - Buszująca w kuchni

Paprykarz - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Składniki
papryka czerwona, 1 sztuka
makrela wędzona, 1 sztuka
ryż, 1/2 woreczka
cebula czerwona, 1 sztuka
marchewka, 1 mała
papryczka chili, 1/2 sztuki
przecier pomidorowy, 4 płaskie łyżeczki
sól, pieprz, papryka ostra wędzona
Sposób przygotowania
Z papryki wyciąć gniazdo, podzielić na 4 części. Usunąć białe błonki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (funkcja grill) na 15-20 minut. Kiedy skórka papryki będzie czerniała przełożyć do pojemnika i szczelnie zamknąć. Zostawić na 20 minut. Następnie ściągnąć skórę. Pokroić w kosteczkę.
Makrelę obrać i oddzielić od ości. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i chili pokroić w drobną kosteczkę. Marchewkę zetrzeć na tartce o grubych oczkach.
Na patelni przesmażyć cebulkę. Następnie wrzucić resztę warzyw. Chwilę dusić, dołożyć przecier. Masę warzywną dodać do makreli. Zmiksować. Połączyć z ryżem. Przyprawić do smaku. Przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
buy vigrx plus
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/paprykarz