ßßß
Składnikipapryka czerwona, 1 sztukamakrela wędzona, 1 sztukaryż, 1/2 woreczkacebula czerwona, 1 sztukamarchewka, 1 małapapryczka chili, 1/2 sztukiprzecier pomidorowy, 4 płaskie łyżeczkisól, pieprz, papryka ostra wędzonaSposób przygotowaniaZ papryki wyciąć gniazdo, podzielić na 4 części. Usunąć białe błonki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (funkcja grill) na 15-20 minut. Kiedy skórka papryki będzie czerniała przełożyć do pojemnika i szczelnie zamknąć. Zostawić na 20 minut. Następnie ściągnąć skórę. Pokroić w kosteczkę.Makrelę obrać i oddzielić od ości. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i chili pokroić w drobną kosteczkę. Marchewkę zetrzeć na tartce o grubych oczkach.Na patelni przesmażyć cebulkę. Następnie wrzucić resztę warzyw. Chwilę dusić, dołożyć przecier. Masę warzywną dodać do makreli. Zmiksować. Połączyć z ryżem. Przyprawić do smaku. Przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.buy vigrx plus