ßßß
Szybkie i proste ciasto na jogurcie. W sposobie przygotowania przypomina trochę muffinki. Można je wykonać z dowolnymi owocami (mogą być nawet mrożone, ale trzeba je wcześniej rozmrozić). Ja użyłam borówek amerykańskich i czereśni.Składnikimąka pszenna, 2 szklankiproszek do pieczenia, 1 i 1/2 łyżeczkicukier, 1/2 szklankijogurt naturalny, 1/2 szklankiolej, 1/2 szklankijajka, 3 sztukiowoce, 1 i 1/2 szklankiKruszonka: 5 łyżek masła, po 4 łyżki mąki i cukruSposób przygotowania1. Mąkę, proszek i cukier wymieszać. Jogurt, olej i jajka zmiksować. Suche składniki połączyć z mokrymi. Masę przelać do tortownicy (o średnicy 24 cm) wyłożonej papierem. Na wierzchu ułożyć owoce lekko wciskając je do środka. Całość posypać kruszonką. Piec w piekarniku (funkcja góra-dół) rozgrzanym do 180 stopni przez około 35 minut lub do tzw. suchego patyczka.fitness club