ßßß
SkładnikiCiasto:masło, 110 gramjogurt naturalny, 190 gramjajka, 3 sztukiskórka z 1 limonkisok z 1 limonkimąka pszenna, 225 gramsoda, 3/4 łyżeczkicukier, 190 gramLukier:białko, 1/2 sztukisok z 1/2 limonkicukier puder, 1/2 szklankiSposób przygotowaniaWszystkie składniki doprowadzić do temperatury pokojowej. Masło rozpuścić i przestudzić. Następnie wymieszać z jogurtem, jajkami, skórką i sokiem z limonki. Dodać przesianą mąkę, sodę i cukier. Miksować tylko do połączenia składników. Przełożyć do formy z kominem wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 40-50 minut, do tzw. suchego patyczka.Białko ubić na sztywno. Wlać sok z limonki, zmiksować. Stopniowo dodawać przesiany cukier puder. Jeśli wyjdzie za rzadki dodać więcej cukru, jeśli za gęsty dodać trochę wody. Wystudzoną babkę polać lukrem.escitalopram lexapro