Wykonanie
Wczoraj grillowaliśmy i poza
kaszanką z
cebulką,
kurczakiem i oczywiście
kiełbasą na grillu zagościła
ryba. Miała być z
cytryną i
rozmarynem, ale
cytryna wyszła :P został sam
rozmaryn a
ryba okazała się pyszna!Jak zawsze wszystko bardzo proste a przepis jest idealny dla tych, którzy dbają o linię lub po prostu nie lubią
kiełbasy ;)Yesterday we did grill and next to the black
pudding with onions, chicken and sausage of course, we put on the grill fish. I planned to prepare fish with lemon and rosemary, but I forgot to buy a lemon :P so I made it only with rosemary and fish, that was really delicious!As always everything is
very easy and the recipe is perfect for those who care about the
line or just don't like sausage ;)
Składniki : ( 2 porcje )* 2
pstrągi, wypatroszone,* 6 gałązek
rozmarynu,* świeżo mielony
pieprz,*
sól,Ingredients: ( 2 servings )* 2 trout, gutted,* 6 sprigs of rosemary,* fresh ground pepper,* salt,
Przygotowanie :
Rybę umyj i osusz za pomocą ręczników papierowych.Przypraw delikatnie
solą i świeżo zmielonym
pieprzem, włóż do środka po dwie gałązki i jendą ułóż na wierzchu.
Rybę połóż na średnio rozgrzany grill i piecz po około 5 minut z każdej strony.Preparation:Wash and dry fish using paper towels.Spice gently with salt and freshly ground pepper, put inside two branches of rosemary and the arrange one on top of the fish.Place fish on a medium hot grill and cook for about 5 minutes on each
side.