Wykonanie
Lubicie ekspresowe obiady ? Ja bardzo! Są idealne w poniedziałek ( kiedy nie mamy na nic ochoty ) i w środku tygodnia ( kiedy czasu jest najmniej ).Na przygotowania potrzebujesz jedynie 10 minut, reszta
zrobi się sama! Fajnie prawda ? :)Do you like express lunches? I like
very much! They are perfect on Monday ( when we don't feel to do anything ) and in the
midd week ( when we don't have
time at all ).For preparation you only need 10 minutes, the oven do the rest! Cool isn't it? :)
Składniki : ( 3 duże porcje )* 2 łyżki
oliwy z oliwek,* 2 ząbki
czosnku, pokrojone w plasterki,* 250 g brązowych
pieczarek, pokrojonych na ćwiartki,* 500 g świeżego gnocchi,* 200 g
szpinaku,*
sól,
pieprz,* 100 ml
śmietany,Ingredients : (3 large servings)* 2 tbsps
olive oil* 2 cloves garlic, sliced,* 250 g chestnut mushrooms, cut into quarters,* 500 g of fresh gnocchi,* 200 g of spinach,* salt, pepper,* 100 ml single cream,
Przygotowanie :W dużym garnku nastaw
wodę z łyżeczką
soli do gotowania gnocchi.Piekarnik nagrzej do 190 stopni.Na patelni rozgrzej
oliwę z oliwek, podsmaż
pieczarki na złoty kolor dodaj
czosnek i po chwili
szpinak, poczekaj aż zmięknie.W
między czasie ugotuj gnocchi gdy będą gotowe dodaj je do
grzybów, przypraw
solą i
pieprzem, zalej
śmietaną i dokładnie wymieszaj.Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i zapiecz przez 20 minut.Preparation :In a large pan boil water with a teaspoon salt - for cooking gnocchi.Heat up oven to 190 degrees.Heat
olive oil in pan sauté the mushrooms until golden brown add garlic and spinach wait until softened.In the meantime, cook gnocchi then add to mushrooms, season with salt and pepper,
pour cream and mix thoroughly.Transfer everything into casserole dish and bake for 20 minutes.