ßßß Cookit - przepis na Pieczone gnocchi ze szpinakiem i grzybami. / Baked gnocchi with spinach and mushroom.

Pieczone gnocchi ze szpinakiem i grzybami. / Baked gnocchi with spinach and mushroom.

nazwa

Wykonanie

Lubicie ekspresowe obiady ? Ja bardzo! Są idealne w poniedziałek ( kiedy nie mamy na nic ochoty ) i w środku tygodnia ( kiedy czasu jest najmniej ).
Na przygotowania potrzebujesz jedynie 10 minut, reszta zrobi się sama! Fajnie prawda ? :)
Do you like express lunches? I like very much! They are perfect on Monday ( when we don't feel to do anything ) and in the midd week ( when we don't have time at all ).
For preparation you only need 10 minutes, the oven do the rest! Cool isn't it? :)
Składniki : ( 3 duże porcje )
* 2 łyżki oliwy z oliwek,
* 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki,
* 250 g brązowych pieczarek, pokrojonych na ćwiartki,
* 500 g świeżego gnocchi,
* 200 g szpinaku,
* sól, pieprz,
* 100 ml śmietany,
Ingredients : (3 large servings)
* 2 tbsps olive oil
* 2 cloves garlic, sliced​​,
* 250 g chestnut mushrooms, cut into quarters,
* 500 g of fresh gnocchi,
* 200 g of spinach,
* salt, pepper,
* 100 ml single cream,
Przygotowanie :
W dużym garnku nastaw wodę z łyżeczką soli do gotowania gnocchi.
Piekarnik nagrzej do 190 stopni.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż pieczarki na złoty kolor dodaj czosnek i po chwili szpinak, poczekaj aż zmięknie.
W między czasie ugotuj gnocchi gdy będą gotowe dodaj je do grzybów, przypraw solą i pieprzem, zalej śmietaną i dokładnie wymieszaj.
Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i zapiecz przez 20 minut.
Preparation :
In a large pan boil water with a teaspoon salt - for cooking gnocchi.
Heat up oven to 190 degrees.
Heat olive oil in pan sauté the mushrooms until golden brown add garlic and spinach wait until softened.
In the meantime, cook gnocchi then add to mushrooms, season with salt and pepper, pour cream and mix thoroughly.
Transfer everything into casserole dish and bake for 20 minutes.
Źródło:http://www.jusiagotuje.pl/2014/02/pieczone-gnocchi-ze-szpinakiem-i.html